zaterdag 1 oktober 2016

Angel Catbird van Margaret Atwood, Johnnie Christmas, Tamra Bonvillain

Angel CatBird Volume 1Angel CatBird Volume 1 by Margaret Atwood
My rating: 2 of 5 stars

Het is leuk om een onvervalste, edoch enigszins clichématige comic te lezen waar de helden halve katten zijn, soms vermengd met nog weer andere dieren en mensen, van de grande dame van de Canadese literatuur, Margaret Atwood.
Dit is het eerste deel en bestaat (dus) grotendeels uit een kennismaking met diverse belangrijke personages. Het verhaal eindigt, helaas, terwijl het nog maar nauwelijks begonnen lijkt te zijn.
Om het wachten tot februari te verkorten, zijn er aan het eind afbeeldingen (artwork), een scetchbook met afbeeldingen van Johnnie Christmas en afbeeldingen die het inkleuren van Tamra Bonvillain laten zien.

Atwoords Angel Catbird is een onvervalste superhelden comic, niets meer en ook niets minder. De comic onderscheidt zich slechts van andere rechttoe rechtaan heldencomics door de - vooral in het begin - opgenomen 'infostukjes' over het gevaar dat katten lopen die naar buiten mogenen over het gevaar voor vogels als katten buiten mogen rondlopen en - vooral - jagen. Tja... over dat laatste voelde ik me inderdaad een tikje schuldig als eigenaar van katten die veel buiten rondstruinen...

View all my reviews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten